fbpx

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

photo of a woman thinking

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Εισαγωγή

Η ολοκλήρωση μίας επιτυχημένης συνέντευξης για εργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση μίας νέας θέσης. Ωστόσο, η περίοδος αναμονη μετα απο συνεντευξη έως την τελική απόφαση μπορεί να φέρει μαζί της άγχος και αβεβαιότητα. Μετά τη συνέντευξη, πολλοί αισθάνονται ανακουφισμένοι και ελπιδοφόροι, αλλά επίσης αγωνιώδεις για το αποτέλεσμα. Είναι φυσιολογικό να αναρωτιέστε τι σκέφτεται ο εργοδότης και πότε θα λάβετε μια απάντηση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προσφέρουμε συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος σας, να διατηρήσετε μία θετική στάση και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ψυχομετρικα τεστ παραδειγματα

1. Διαχειριστείτε το Άγχος:

  • Αποδεχτείτε το Άγχος: Το άγχος μετά από μία συνέντευξη είναι φυσιολογικό. Αποδεχτείτε και αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας, χωρίς να τα καταπιέζετε.
  • Μην Εστιάζετε στο Αρνητικό: Αποφύγετε σκέψεις εστιασμένες στην αποτυχία ή στην αρνητική κριτική. Εστιάστε στα θετικά σημεία της συνέντευξης και στα επιτεύγματά σας.
  • Ασχοληθείτε με Απασχολήσεις που σας Χαλαρώνουν: Αφιερώστε χρόνο σε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας χαλαρώνουν, όπως η άσκηση, η ανάγνωση, η κοινωνική ζωή ή τα χόμπι σας.
  • Μην Συγκρίνετε τον Εαυτό σας με Άλλους: Κάθε συνέντευξη είναι μοναδική και η σύγκριση με άλλους υποψηφίους μπορεί να σας δημιουργήσει άσκοπο άγχος.
  • Εμπιστευτείτε τον Εαυτό σας: Πιστέψτε στις ικανότητες και στα προσόντα σας. Θυμηθείτε την καλή σας προετοιμασία και την θετική παρουσίαση που κάνατε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

2. Διατηρήστε Μία Θετική Στάση:

  • Ευχαριστήστε τον Συνεντεύκτη: Αποστείλτε ένα σύντομο email ευχαριστίας στον συνεντεύκτη, επαναλαμβάνοντας το ενδιαφέρον σας για τη θέση και εκφράζοντας την εκτίμησή σας για τον χρόνο που σας αφιέρωσε.
  • Εστιάστε στα Επόμενα Βήματα: Συνεχίστε την αναζήτηση εργασίας και παραμείνετε ενεργοί στην αγορά εργασίας. Μην εστιάζετε αποκλειστικά σε μία μόνο θέση.
  • Μάθετε από την Εμπειρία: Αναλογιστείτε την συνέντευξη και εντοπίστε τυχόν σημεία που θα μπορούσατε να βελτιώσετε για μελλοντικές συνεντεύξεις.
  • Διατηρήστε Μία Αισιόδοξη Οπτική: Η αισιοδοξία και η πίστη στον εαυτό σας μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σας και να σας ωθήσουν προς την επιτυχία.

3. Αυξήστε τις Πιθανότητες Επιτυχίας:

  • Ακολουθήστε τις Οδηγίες: Εάν σας ζητηθεί να στείλετε επιπλέον πληροφορίες ή έγγραφα, φροντίστε να το κάνετε άμεσα και με ακρίβεια.
  • Δικτυωθείτε: Επικοινωνήστε με άτομα που εργάζονται στην εταιρεία ή σε παρόμοιο κλάδο. Η δικτύωση μπορεί να σας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και να ενισχύσει την υποψηφιότητά σας.
  • Παραμείνετε Ενημερωμένοι: Ελέγξτε τυχόν ενημερώσεις ή ανακοινώσεις από την εταιρεία σχετικά με τη θέση εργασίας.

Επίλογος

Τέλος, αν και η αναμονή μπορεί να είναι δύσκολη, προσπαθήστε να μην επιτρέψετε στο άγχος να σας κατακλύσει. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία στη ζωή σας και να εστιάσετε σε άλλους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Στο τέλος, η κατάλληλη ευκαιρία εργασίας θα έρθει, και η αναμονή θα αξίζει τον κόπο.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!