fbpx

ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ)

man wearing orange hard hat

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

IELTS Προετοιμασία

Ιδιαίτερα ή Ομαδικά Μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως), για να πετύχεις ένα κορυφαίο IELTS score, από €10 το μάθημα

ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Εισαγωγή

Αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις μια καριέρα ως μηχανικός στην Ελλάδα, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει πως είναι δύσκολο να πάρεις πτυχίο από αυτές τις σχολές. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποιο πανεπιστήμιο προσφέρει την δυσκολοτερη σχολη πολυτεχνειου και ποιο πανεπιστήμιο είναι λίγο πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό. Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε μερικά από τα κορυφαία προγράμματα μηχανικών στην Ελλάδα και θα σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις ποιο από αυτά μπορεί να είναι το πιο κατάλληλο για εσένα.

ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

1. Ποια είναι η δυσκολότερη σχολή πολυτεχνείου;

Όταν πρόκειται για τον προσδιορισμό της πιο δύσκολης σχολής πολυτεχείου στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο όρος “δύσκολο” μπορεί να είναι υποκειμενικός. Η δυσκολία ενός τμήματος μηχανικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις, τις συνήθειες μελέτης και τους επαγγελματικούς στόχους του καθενός. Ωστόσο, όλες αυτές οι σχολές προσφέρουν απαιτητική και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή του αυστηρότητα και τα υψηλά πρότυπά του. Αν ψάχνεις για ένα πανεπιστήμιο που θα σας ωθήσει να αριστεύσεις και έχει ισχυρή διεθνή φήμη, το ΕΜΠ είναι μια εξαιρετική επιλογή και σίγουρα αρκετά απαιτητική. Ειδικότερα, το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών είναι σίγουρα γνωστό ως “η δυσκολοτερη σχολη πολυτεχνειου”, ενώ αρκετά δύσκολη θεωρείται και η σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ειδικότερα για το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), που αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα και δημοφιλή τμήματα στα Πολυτεχνεία της Ελλάδας. Σκοπός του τμήματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους φοιτητές του, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να σταδιοδρομήσουν σε διάφορους τομείς. Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ΗΜΜΥ είναι δομημένο με στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων, απαραίτητων για την επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της μηχανικής.

2. Ποιες είναι οι σχολές του Πολυτεχνείου;

Η Ελλάδα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων για μηχανικούς και σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, όπως:

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Πολιτικών Μηχανικών
  • Χημικών Μηχανικών
  • Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
  • Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών
  • Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών
  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

3. Κριτήρια Σύγκρισης

  1. Φόρτος εργασίας: Πόσες ώρες μελέτης απαιτούνται για να πετύχετε;
  2. Απαιτήσεις μαθημάτων: Πόσο δύσκολα είναι τα μαθήματα;
  3. Ανταγωνιστικότητα: Πόσο δύσκολο είναι να εισαχθείτε;
  4. Ποσοστά αποφοίτησης: Πόσοι φοιτητές καταφέρνουν να αποφοιτήσουν;

4. Απαιτητικότητα του Πολυτεχνείου

Η απαιτητικότητα του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για πολλούς φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία πολύτιμη εμπειρία. Το Πολυτεχνείο απαιτεί από τους φοιτητές του υψηλή δέσμευση, σκληρή δουλειά και αφοσίωση στις σπουδές τους. Οι μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες, οι ηλεκτρολόγοι και οι επιστήμονες του Πολυτεχνείου αντιμετωπίζουν πολύπλοκα θέματα και προβλήματα, και συχνά χρειάζονται να βάλουν πολλές ώρες εργασίας για να επιτύχουν τους στόχους τους.

5. Τελικά συμπεράσματα

Τελικά, το “δυσκολότερο” τμήμα μηχανικών στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τους ατομικούς σου στόχους, τα δυνατά σου σημεία και τις προτιμήσεις σου. Είναι σημαντικό να ερευνήσεις το κάθε πανεπιστήμιο και τα συγκεκριμένα προγράμματα του για να προσδιορίσεις ποιο από αυτά ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τις προσδοκίες σου στον τομέα της μηχανικής.
Καλή τύχη!

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου ?

Εξασφάλισε την θέση σου σε κορυφαία πανεπιστήμια!
Η διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού και αιτήσεων στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στα πιο ανταγωνιστικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (Harvard, MIT, Cambridge, LSE, INSEAD κλπ.) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Σπουδών

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων Πανεπιστημίων και χώρας σπουδών

3. Προετοιμασία για το GMAT/GRE

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Personal Statement

6. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση και καθοδήγηση σχετικά με αναβολές, λίστες αναμονής μέχρι να γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό που επιθυμείς

Πανεπιστήμια που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

IELTS Προετοιμασία

Ιδιαίτερα ή Ομαδικά Μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως), για να πετύχεις ένα κορυφαίο IELTS score, από €10 το μάθημα

Μαθήματα Αγγλικών

Ιδιαίτερα ή Ομαδικά Μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως), για όλα τα επίπεδα (Lower, Advanced, Proficiency) από €8 το μάθημα

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!