fbpx

ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

man in white shirt using macbook pro

ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - Εισαγωγή

Η πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής ζωής, προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν στην ακαδημαϊκή σφαίρα σε ένα ρεαλιστικό εργασιακό περιβάλλον. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ελάχιστα πανεπιστήμια προσφέρουν την δυνατότητα πρακτικής κατά την διάρκεια των σπουδών. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τις 4 κορυφαίες επιλογές χώρας για εμμισθη πρακτικη ασκηση για φοιτητεσ (Ελλάδα, Ολλανδία, Αγγλία, Αμερική), θα δούμε πληροφορίες για το τι μισθό μπορείς να περιμένεις, καθώς και θα σου δώσουμε δημοφιλείς πλατφόρμες αναζήτησης πρακτικών σε κάθε μία από αυτές τις χώρες.

Συνθήκες Εργασίας Έμμισθης Πρακτικής Άσκησης

Οι συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης ποικίλλουν ανάλογα με την εκάστοτε επιχείρηση ή οργανισμό, το πρόγραμμα πρακτικής και το πεδίο σπουδών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές που διέπουν τις συνθήκες εργασίας πρακτικής άσκησης:

Χρονος:

  • Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης κυμαίνεται συνήθως από 2 έως 6 μήνες.
  • Ορισμένα προγράμματα μπορεί να είναι βραχυχρόνια, διαρκώντας 1 έως 2 μήνες, ενώ άλλα μπορεί να είναι μακροχρόνια, διαρκώντας έως και 1 έτος.

Ωράριο εργασίας:

  • Το ωράριο εργασίας των πρακτικαριων καθορίζεται από την εκάστοτε επιχείρηση ή οργανισμό.
  • Συνήθως, οι πρακτικαριοι εργάζονται 5 ημέρες την εβδομάδα, 40 ώρες συνολικά.
  • Ενδέχεται να υπάρχουν ευελιξίες στο ωράριο, όπως η δυνατότητα τηλεργασίας ή η ευέλικτη ώρα προσέλευσης/αναχώρησης.

ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ:

Οι 4 πιο δημοφιλείς χώρες

1. Ολλανδία

Στην Ολλανδία, ο μέσος μισθός για πρακτική άσκηση στην Ολλανδία είναι περίπου €1.500 – €2.000 το μήνα. Ωστόσο, ορισμένες πρακτικές σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά ή η τεχνολογία μπορεί να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς. Οι φοιτητές που θέλουν να εργαστούν στην Ολλανδία, μπορούν να ελέγξουν τις ακόλουθες διαδικτυακές πλατφόρμες:
  • Indeed: Από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης εργασίας στην Ολλανδία.
  • NL: Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει πρακτικη ασκηση για φοιτητεσ σε διάφορους κλάδους στην Ολλανδία

2. Αγγλία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι θέσεις πρακτικής άσκησης δίνουν ικανοποιητικούς μισθούς, με τις εταιρείες να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών (ιδιωτική ασφάλεια, άδειες κλπ.). Σύμφωνα με στοιχεία από το Glassdoor, ο μέσος μηνιαίος μισθός για πρακτική άσκηση στην Αγγλία είναι περίπου £1.200- £1.500. Ωστόσο, το κόστος ζωής, ειδικά σε πόλεις όπως το Λονδίνο και τον Ενδιμβούργο, είναι αρκετά υψηλό. Οι φοιτητές μπορούν να ελέγξουν τις ακόλουθες διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναζητήσουν πρακτική άσκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο:
  • Milkround: Μια μηχανή αναζήτησης εργασίας που παρέχει πρακτική άσκηση και μεταπτυχιακές θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Reed.co.uk: Ίσως η πιο γνωστή μηανή αναζήτησης στην Αγγλία.

3. Αμερική

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρακτική άσκηση πληρώνεται συνήθως αρκετά καλά. Ωστόσο, υπάρχουν και εταιρείες που δεν δίνουν μισθό, επομένως χρειάζεται προσεκτική αναζήτηση. Σύμφωνα με στοιχεία από το Glassdoor, ο μέσος μηνιαίος μισθός για πρακτική άσκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου $3.000-$4.000. Ωστόσο, οι μισθοί μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον κλάδο, την εταιρεία και την τοποθεσία. Για παράδειγμα, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο, είναι οι περιοχές με τους μεγαλύτερους μισθούς. Οι φοιτητές μπορούν να ελέγξουν τις ακόλουθες διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναζητήσουν πρακτική άσκηση στις ΗΠΑ:

 

  • Internships.com: Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει πρακτική άσκηση σε διάφορους κλάδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Glassdoor: Μια μηχανή αναζήτησης εργασίας που περιλαμβάνει πρακτική άσκηση για φοιτητές στο εξωτερικό και θέσεις εργασίας χωρίς προϋπηρεσία.

4. Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η πρακτική άσκηση συνήθως προσφέρει μια μέτρια αμοιβή. Σύμφωνα με στοιχεία του Glassdoor, η μέσος μηνιαίος μισθός για πρακτική άσκηση στην Ελλάδα είναι περίπου €600-€800. Ωστόσο, ορισμένες πρακτικές σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά ή η μηχανική μπορεί να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται, μπορούν να κοιτάξουν τις παρακάτω διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναζητήσουν πρακτική άσκηση στην Ελλάδα:
  • Άτλας: Ο Άτλας είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας.
  • LinkedIn: Στην Ελλάδα, το 99% των εταιρειών που προσφέρουν πρακτικη ασκηση για φοιτητεσ χρησιμοποιεί το Linkedin, επομένως πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις και να διατηρείς προφίλ σε αυτή την πλατφόρμα.

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου σε πρακτικές στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό ?

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ! εργασια απο το σπιτι

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!