fbpx

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ – 8 Συμβουλές

architecture, university, students-1122359.jpg

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ - Εισαγωγή

Οι σπουδές στο εξωτερικό με απολυτήριο λυκείου μπορούν να είναι μια συναρπαστική και εποικοδομητική εμπειρία που θα ανοίξει νέες προοπτικές για την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν πάρεις την απόφαση να σπουδάσεις σε άλλη χώρα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 7 συμβουλές για σπουδεσ στο εξωτερικο με απολυτηριο λυκειου και θα παρουσιάσουμε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία αιτήσεων, τις προθεσμίες εισαγωγής, τα δίδακτρα και θα δούμε πως μπορεί να σε βοηθήσει η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων καριέρας του Success Story.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

8 Συμβουλές

1. Μπορείς να σπουδάσεις στο εξωτερικό με το απολυτήριο λυκείου;

Οι σπουδές στο εξωτερικό με απολυτήριο λυκείου είναι εφικτές, αλλά απαιτούν καλή προετοιμασία και έρευνα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα σπουδών διαθέσιμα για αποφοίτους λυκείου, και είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για εσένα και τους στόχους σου.

2. Διάλεξε τον προορισμό των σπουδών σου

Η δεύτερη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι σε ποια χώρα θέλεις να σπουδάσεις. Δες τις επιλογές σου σε ό,τι αφορά το κόστος, τη γλώσσα, το επίπεδο ακαδημαϊκής εξέλιξης, και τις ειδικότητες που προσφέρονται. Συνήθως, μια αγγλόφωνη χώρα είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

3. Έρευνα και Επιλογή Πανεπιστημίου

Αφού επιλέξεις τον προορισμό σου, ξεκίνα την έρευνα για τα πανεπιστήμια. Δες τους καθηγητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, την υποδομή του πανεπιστημίου και τις προϋποθέσεις εισαγωγής (βαθμοί κλπ.).

4. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Αφού βεβαιωθείς ότι καλύπτεις τις προϋποθέσεις εισαγωγής, θα πρέπει να προετοιμάσεις τα δικαιολογητικά της αίτησής σου. Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν:

  1. Ηλεκτρονική Φόρμα Αίτησης (Online Application Form): Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης που περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, ακαδημαϊκό ιστορικό και στοιχεία επικοινωνίας.
  2. Απολυτήριο λυκείου: Θα χρειαστεί να στείλεις επίσημο αντίγραφο του απολυτηρίου που να φαίνονται όλα τα μαθήματα που έχεις παρακολουθήσει.
  3. Βιογραφικό Σημείωμα (CV): Θα πρέπει να υποβάλεις ένα πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα που να επισημαίνει τα εκπαιδευτικά σου επιτεύγματα.
  4. Συνοδευτική Επιστολή (Cover Letter): Βεβαιώσου πως έχει καταλάβει τις συγκεριμένες απαιτήσεις του προγράμματος που κάνεις αίτηση και γράψε την συνοδευτική σου επιστολή ανάλογα με τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού σου.
  5. Τεστ Αγγλικών: Τα περισσότερα πανεπιστήμια απαιτούν από τους φοιτητές να έχουν αποδεδειγμένη γλωσσομάθεια στην επίσημη γλώσσα του πανεπιστημίου. Το πιο γνωστό τεστ γλωσσομάθειας είναι το IELTS.

5. Προθεσμίες

Τα deadlines υποβολής των αιτήσεων ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο κάνεις αίτηση. Είναι σημαντικό να ελέγξεις το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει για να σιγουρευτείς πως δεν θα χάσεις την λήξη της προθεσμίας.

6. Δίδακτρα

Τα έξοδα για τις σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να είναι υψηλά. Καλό είναι να εξετάσεις τις επιλογές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες, εργασία ενώ σπουδάζεις και δάνεια για να καλύψεις κάποιο μέρος των εξόδων.

7. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις την αίτησή σου, αναζήτησε καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου σου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να ετοιμάσετε μαζί την αίτηση και τα δικαιολογητικά σου και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

8. Επόμενα Βήματα

Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την διαδικασία των αιτήσεων και της επιλογής του κατάλληλου μεταπτυχιακού για εσένα, μη διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.

Καλή τύχη!

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου ?

Εξασφάλισε την θέση σου σε κορυφαία πανεπιστήμια!
Η διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού και αιτήσεων στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στα πιο ανταγωνιστικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (Harvard, MIT, Cambridge, LSE, INSEAD κλπ.) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Σπουδών

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων Πανεπιστημίων και χώρας σπουδών

3. Προετοιμασία για το GMAT/GRE

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Personal Statement

6. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση και καθοδήγηση σχετικά με αναβολές, λίστες αναμονής μέχρι να γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό που επιθυμείς

Πανεπιστήμια που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!