fbpx

Συνοδευτική Επιστολή Βιογραφικού – Υπόδειγμα Δωρεάν

focused woman writing in clipboard while hiring candidate

Συνοδευτική Επιστολή Βιογραφικού - Εισαγωγή

Η δομή της συνοδευτικής επιστολής είναι κρίσιμη για την επιτυχία της αίτησης. Ένας καλά οργανωμένος σχεδιασμός μπορεί να καθοδηγήσει τον αναγνώστη μέσα από την παρουσίαση των ιδεών και των επιχειρημάτων σας με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα. Η συγγραφή μιας πειστικής προσωπικής έκθεσης για μεταπτυχιακές σπουδές αποτελεί κρίσιμο βήμα στην αίτησή σας. Η Συνοδευτική Επιστολή Βιογραφικού αυτή δίνει την ευκαιρία να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους και να πείσετε την επιτροπή επιλογής ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση.

Συνοδευτική Επιστολή Βιογραφικού – Οδηγός

1. Κάνε καλή έρευνα πριν την συγγραφή της συνοδευτικής επιστολής

Πριν ξεκινήσεις να γράφεις την συνοδευτική επιστολή βιογραφικού (Personal Statement / Cover Letter), κάνε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο ή την εταιρεία για την οποία κάνεις αίτηση. Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις την επιστολή σου σε συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις προσεκτικά την περιγραφή του μεταπτυχιακού και να σημειώσεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που απαιτούνται ή να δεις τα απαραίτητα προσόντα που ζητάει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο ρόλο.

2. Τόνισε την προσωπικότητά σου

Ενώ το βιογραφικό σου είναι συνήθως πιο επίσημο και εστιασμένο σε γεγονότα, η συνοδευτική επιστολή βιογραφικού είναι μια ευκαιρία να δείξεις την προσωπικότητά σου. Μοιράσου ένα σύντομο παράδειγμα ή μια προσωπική εμπειρία που δείχνει τα προσόντα και τον ενθουσιασμό σου. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά για να τονίσεις πώς οι δεξιότητες και οι εμπειρίες σου ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της θέσης.

3. Υπόδειγμα για την συνοδευτική επιστολή βιογραφικού

Οργανώστε την επιστολή σας με μια σαφή δομή. Ξεκινήστε με μια εισαγωγή που να προσελκύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να παρουσιάζει το θέμα σας. Στη συνέχεια, αναλύστε τις επαγγελματικές σας εμπειρίες, τις ακαδημαϊκές επιτυχίες σας, και τους λόγους που θέλετε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα. Τέλος, κλείστε με μια σύντομη ανασκόπηση και ένα δυναμικό κλείσιμο.

1. Πρόλογος

Ξεκίνα συστήνοντας τον εαυτό σου και εξήγησε γιατί σε ενδιαφέρει το μεταπτυχιακό. Μπορείς να αναφέρεις από πού βρήκες το πανεπιστήμιο και γράψε με σύντομο τρόπο τη σχετική εμπειρία σου με το πρόγραμμα και τις δεξιότητές σου. Εδώ μπορείτε να περιγράψετε μια εμπειρία, ένα γεγονός ή μια προσωπική αναφορά που θα σας βοηθήσει να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

2. Κυρίως Κείμενο

Χρησιμοποίησε μία ή δύο παραγράφους για να αναλύσεις την εμπειρία και τα προσόντα σου. Εστίασε στα επιτεύγματά σου και στο πώς αποδεικνύουν την καταλληλότητά σου για το μεταπτυχιακό. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και ποσοτικοποίησε τα αποτελέσματά σου όποτε είναι δυνατόν. Πρέπει να αποφύγεις απλώς να παραθέτεις bullets το βιογραφικό σου – αντ’ αυτού, δώσε πρόσθετες πληροφορίες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Εξηγήστε τις εργασίες που έχετε αναλάβει, τις επιτευχθείσες επιδόσεις σας και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι εμπειρίες σας έχουν συμβάλει στην επαγγελματική σας ανάπτυξη και αναζήτηση γνώσης.

3. Επίλογος

Κάνε μια σύνοψη και πες γιατί είσαι κατάλληλος για το μεταπτυχιακό και ευχαρίστησε την επιτροπή του πανεπιστημίου που εξέτασε την αίτησή σου. Αναφερθείτε στους λόγους που σας κίνησαν να επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα, τους στόχους σας και το πώς αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους αυτούς.  Δείξε τον ενθουσιασμό σου για μια πιθανή ευκαιρία να προχωρήσεις σε συνέντευξη και μην ξεχάσεις να γράψεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

4. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις την επιστολή και την αίτησή σου, αναζήτησε καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου σου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να ετοιμάσει και να ελέγξει την επιστολή σου για τυχόν σφάλματα και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

Χρειάζεσαι βοήθεια για να βρεις θέσεις εργασίας ? Δες τι περιλμβάνει η υποστήριξή μας:

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!