Τα 5 καλύτερα και πιο δύσκολα Ελληνικά Πανεπιστήμια - Εισαγωγή
Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και θα δούμε ποια είναι τα πιο δύσκολα σύμφωνα με τις απόψεις των φοιτητών και τα κριτήρια εισαγωγής. Θα εστιάσουμε επίσης σε συγκεκριμένες σχολές που θεωρούνται ιδιαίτερα απαιτητικές, όπως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών, καθώς και η Νομική σχολή. Θα απαντήσουμε επίσης στα ερωτήματα ποια είναι η δυσκολοτερη σχολη πολυτεχνειου και ποσο δυσκολη ειναι η νομικη. Μέσα από αυτή την ανάλυση, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί αυτά τα πανεπιστήμια και σχολές έχουν αποκτήσει τη δύσκολη φήμη τους και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ξεχωριστά.
Τα πέντε καλύτερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα – ποια είναι η κατάταξη
Η κατάταξη των πανεπιστημίων είναι ένας τρόπος αξιολόγησης που βοηθά τους υποψήφιους φοιτητές να επιλέξουν το κατάλληλο ίδρυμα για τις σπουδές τους. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Times Higher Education World University Rankings, τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι τα εξής:
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) – Κατατάσσεται στην 401-500η θέση παγκοσμίως και θεωρείται το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Το ΕΜΠ είναι γνωστό για τις σχολές του στις επιστήμες της μηχανικής και τεχνολογίας, καθώς και για τη συμβολή του στην έρευνα.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Είναι το δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και βρίσκεται στην 501-600η θέση. Το ΕΚΠΑ προσφέρει προγράμματα σε πολλές επιστημονικές περιοχές, από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες έως τις θετικές επιστήμες και την ιατρική.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) – Σε πολύ μικρή απόσταση από το ΕΚΠΑ βρίσουμε το ΑΠΘ (θέση 601-800η) που είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της βόρειας Ελλάδας. Το ΑΠΘ ξεχωρίζει για το ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών και το ισχυρό ερευνητικό του έργο.
Πανεπιστήμιο Κρήτης – Στην 801-1000η θέση παγκοσμίως συναντάμε την Κρήτη και το πανεπιστήμιο της που είναι γνωστό για τις καινοτόμες έρευνες και τα υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών του, ιδιαίτερα στις θετικές επιστήμες και την ιατρική.
Πανεπιστήμιο Πατρών – Βρίσκεται στην 1001-1200η κατάταξη και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σπουδών στις επιστήμες και την τεχνολογία.
Ποια είναι τα πιο δύσκολα Ελληνικά Πανεπιστήμια και με τι κριτήρια;
Ο προσδιορισμός των πιο δύσκολων πανεπιστημίων στην Ελλάδα βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα κριτήρια εισαγωγής, η δυσκολία των προγραμμάτων σπουδών, και οι απόψεις των φοιτητών. Τα πανεπιστήμια που ξεχωρίζουν για την ακαδημαϊκή τους δυσκολία είναι συχνά αυτά που έχουν πολλά μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και έχουν απαιτητικά προγράμματα σπουδών με δύσκολες εξεταστικές. Οι φοιτητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε δύσκολα πανεπιστήμια, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), πρέπει να επιτύχουν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό καθιστά την εισαγωγή σε αυτές τις σχολές ιδιαίτερα ανταγωνιστική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
- Πανεπιστήμιο Πατρών
- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Η πιο δύσκολη σχολή στην Ελλάδα – Τι λένε οι φοιτητές
Η φήμη της δυσκολίας μιας σχολής μπορεί να επιβεβαιωθεί καλύτερα από τους ίδιους τους φοιτητές. Στην Ελλάδα, πολλοί φοιτητές θεωρούν ότι η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και η Νομική είναι οι πιο δύσκολες σχολές που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Αυτές οι σχολές απαιτούν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες για την εισαγωγή και χαρακτηρίζονται από έντονο πρόγραμμα σπουδών με πολλές απαιτητικές εργασίες και μαθήματα.
ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
- Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Παρά τις προκλήσεις, πολλοί φοιτητές θεωρούν τις σχολές αυτές δύσκολες αλλά και ανταποδοτικές, καθώς οι απόφοιτοι έχουν εξαιρετικές προοπτικές καριέρας. Συνολικά, οι φοιτητές αναγνωρίζουν τη δυσκολία της σχολής, αλλά και την υψηλή αξία του πτυχίου που αποκομίζουν από αυτήν.
Είναι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών η δυσκολότερη σχολή πολυτεχνείου;
Η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολοτερη σχολη πολυτεχνειου στην Ελλάδα. Οι φοιτητές που επιλέγουν αυτή τη σχολή αντιμετωπίζουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ηλεκτρονική και τις τηλεπικοινωνίες έως την πληροφορική και τα συστήματα ελέγχου. Επιπλέον, οι απαιτήσεις για εργαστηριακές εργασίες και προγράμματα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Οι φοιτητές καλούνται να ολοκληρώνουν συχνά πολύπλοκα προγράμματα και έργα, τα οποία απαιτούν όχι μόνο θεωρητική κατανόηση αλλά και πρακτικές δεξιότητες. Οι προθεσμίες είναι συχνά αυστηρές και η πίεση για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων είναι συνεχής.
ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
- Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πόσο δύσκολη είναι η Νομική σχολή και πόσοι φοιτητές την τελειώνουν;
Η Νομική σχολή είναι αρκετα δύσκολη. Ένας από τους κύριους λόγους που η Νομική σχολή θεωρείται δύσκολη είναι η μεγάλη ποσότητα της ύλης που πρέπει να μελετηθεί. Τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το συνταγματικό και το ποινικό δίκαιο έως το εμπορικό και το διεθνές δίκαιο. Οι φοιτητές πρέπει να κατανοήσουν και να απομνημονεύσουν λεπτομερείς νομικές θεωρίες και διατάξεις, κάτι που απαιτεί συνεχή και εντατική μελέτη. Οι γραπτές εξετάσεις και οι προφορικές παρουσιάσεις είναι επίσης συχνές, προσθέτοντας πίεση στους φοιτητές. Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τη Νομική σχολή είναι συνήθως καλά προετοιμασμένοι για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε διάφορους τομείς.
Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου ?
Εξασφάλισε την θέση σου σε κορυφαία πανεπιστήμια!
Η διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού και αιτήσεων στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στα πιο ανταγωνιστικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (Harvard, MIT, Cambridge, LSE, INSEAD κλπ.) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!
Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:
1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Σπουδών
2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων Πανεπιστημίων και χώρας σπουδών
3. Προετοιμασία για το GMAT/GRE
3. Δημιουργία Βιογραφικού
4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Personal Statement
6. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά
7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια
8. Υποστήριξη μετά την αίτηση και καθοδήγηση σχετικά με αναβολές, λίστες αναμονής μέχρι να γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό που επιθυμείς