fbpx

Αυτοπεριγραφική έκθεση ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΤΟΙΜΗ

person holding blue ballpoint pen writing in notebook

Αυτοπεριγραφική έκθεση ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ετοιμη - Εισαγωγή

Θέλεις να γράψεις μία αυτοπεριγραφική έκθεση για ένα πανεπιστήμιο ή μια εταιρεία και ψάχνεις υπόδειγμα και συμβουλές για να δημιουργήσεις ένα σωστό και ανταγωνιστικό έγγραφο; Είσαι στο σωστό μέρος! Η αυτοπεριγραφική έκθεση (Personal Statement), εκτός από το βιογραφικό σου, είναι το πιο σημαντικό έγγραφο που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις στην επόμενη φάση της διαδικασίας, όπως σε μια συνέντευξη. Όπως και με το βιογραφικό σου, η έκθεση πρέπει να περιέχει τα πιο σημαντικά στοιχεία για εσένα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στα μάτια της επιτροπής που θα την εξετάσει. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς να δημιουργήσεις μία ετοιμη αυτοπεριγραφική έκθεση υποδειγμα που θα ξεχωρίσει, είτε είσαι νέος φοιτητής είτε έμπειρος επαγγελματίας.

Αυτοπεριγραφική έκθεση ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ – ΕΤΟΙΜΗ 

1. Δες το παρακάτω Υπόδειγμα

Είμαι η Μαρία Παπαδοπούλου, μια  επαγγελματίας με εμπειρία στον τομέα του προγραμματισμού και των υπολογστών. Μέσα από αυτήν την αυτοπεριγραφική έκθεση, θα παρουσιάσω την επαγγελματική μου πορεία, τις ικανότητές μου και τους στόχους μου για το μέλλον.
Σπούδασα Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έμαθα τα βασικά της επιστήμης των υπολογιστών, όπως τη δομή και την αρχιτεκτονική των υπολογιστών, την αλγοριθμική, τη γλώσσα προγραμματισμού και τη λογική. Επίσης, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διάφορα ερευνητικά έργα, τα οποία με βοήθησαν να αναπτύξω τις ερευνητικές μου δεξιότητες.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάστηκα ως software developer σε μια εταιρεία πληροφορικής. Σε αυτή τη θέση, είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είχα αποκτήσει στο πανεπιστήμιο. Επίσης, έμαθα πολλά για την επαγγελματική πρακτική της επιστήμης των υπολογιστών.
Με μια εμπειρία που αποτελείται από διάφορες θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας, είμαι έτοιμη να αναλάβω μια νέα πρόκληση που θα μου επιτρέψει να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου και να συνεισφέρω στην ανάπτυξη μιας οργανισμένης και καινοτόμου επιχείρησης.

2. Γιατί ήταν επιτυχής αυτή η αυτοπεριγραφική έκθεση για το πανεπιστήμιο;

  • Το υπόδειγμα είναι καλά οργανωμένο και απαντά απευθείας σε βασικές ερωτήσεις.
  • Η υποψήφια παρουσιάζει ξεκάθαρα το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό της υπόβαθρο καθώς και τις δεξιότητές της. Περιλαμβάνει επίσης δύο συμπαγείς παραγράφους για το γιατί έχει επιλέξει το πρόγραμμα σπουδών της και αργότερα εξηγεί γιατί είναι τόσο ικανή και ταιριάζει απόλυτα.
  • Αυτό το έτοιμο υπόδειγμα αυτοπεριγραφικής έκθεσης δείχνει εξαιρετική οργάνωση και έχει μια φυσική ροή ιδεών που υποδηλώνει έναν φυσικό ομιλητή της γλώσσας που μπορεί να γράψει εξαιρετικά καλά.
  • Το παράδειγμα είναι προσωπικό και δεν μοιάζει με βιογραφικό σημείωμα ή CV.
  • Αυτή η υποψήφια για το πανεπιστήμιο ήρθε με πολύ ισχυρό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο.

3. Συμβουλές για τη σύνταξη Αυτοπεριγραφικής έκθεσης από το Imperial College London

Δες εδώ τις επίσημες οδηγίες του Imperial College που παρέχει πιο συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την προσαρμογή της αυτοπεριγραφικής σας έκθεσης σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, τηρώντας παράλληλα τις γενικές αρχές για τη σύνταξη αποτελεσματικών προσωπικών δηλώσεων. Αυτές οι οδηγίες παρέχουν συμβουλές για τη συγγραφή αυτοπεριγραφικής έκθεσης για μεταπτυχιακές αιτήσεις. Αναλύει τι είναι οι εκθέσεις προσωπικών στόχων και σε τι χρησιμεύουν. Παρέχει επίσης συμβουλές σχετικά με το πώς να γράψετε μια ισχυρή αυτοπεριγραφική έκθεση. Μερικά από τα σημαντικά σημεία είναι να δείξετε τα κίνητρα και τον ενθουσιασμό σας για το μάθημα και να αποδείξετε ότι έχετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να πετύχετε.

4. Κάνε καλή έρευνα πριν την συγγραφή της έκθεσης

Πριν ξεκινήσεις να γράφεις το Personal Statement, κάνε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο ή την εταιρεία για την οποία κάνεις αίτηση. Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις την έκθεσή σου σε συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις προσεκτικά την περιγραφή του μεταπτυχιακού και να σημειώσεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που απαιτούνται ή να δεις τα απαραίτητα προσόντα που ζητάει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο ρόλο.

5. Τόνισε την προσωπικότητά σου

Ενώ το βιογραφικό σου είναι συνήθως πιο επίσημο και εστιασμένο σε γεγονότα, η έκθεση είναι μια ευκαιρία να δείξεις την προσωπικότητά σου. Μοιράσου ένα σύντομο παράδειγμα ή μια προσωπική εμπειρία που δείχνει τα προσόντα και τον ενθουσιασμό σου. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά για να τονίσεις πώς οι δεξιότητες και οι εμπειρίες σου ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της θέσης
Ψυχομετρικα τεστ παραδειγματα

6. Να είσαι ειλικρινής

Το personal statement είναι μια ευκαιρία να δείξεις στους υπεύθυνους επιλογής ποιος είσαι ως άνθρωπος και τι σε ενδιαφέρει. Μην απλώς αναφέρεις ότι είσαι καλός φοιτητής ή εργαζόμενος. Δώσε συγκεκριμένα παραδείγματα των επιτευγμάτων σου.

7. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις την επιστολή και την αίτησή σου, αναζήτησε καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου σου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να ετοιμάσει και να ελέγξει την επιστολή σου για τυχόν σφάλματα και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

8. Κάνε μια δωρεάν Αξιολόγηση του Βιογραφικού σου

Το Success Story προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο δωρεάν online εργαλείο αξιολόγησης προφίλ στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε τη δωρεάν πλατφόρμα μας εδώ για να κατανοήσεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους υποψήφιους και να γνωρίσεις τις πιθανότητες να γίνεις δεκτός στο πανεπιστήμιο ή την εταιρεία που θέλεις.

9. Επόμενα Βήματα

Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την σύνταξη της έκθεσης στόχων, μην διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.

Καλή τύχη!

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου ?

Εξασφάλισε την θέση σου σε κορυφαία πανεπιστήμια!
Η διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού και αιτήσεων στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στα πιο ανταγωνιστικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (Harvard, MIT, Cambridge, LSE, INSEAD κλπ.) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Σπουδών

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων Πανεπιστημίων και χώρας σπουδών

3. Προετοιμασία για το GMAT/GRE

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Personal Statement

6. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση και καθοδήγηση σχετικά με αναβολές, λίστες αναμονής μέχρι να γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό που επιθυμείς

Πανεπιστήμια που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!