fbpx

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

μητροπολιτικο κολλεγιο αναγνωριση

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ - Εισαγωγή

Η αναγνώριση των πτυχίων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τους υποψήφιους φοιτητές. Σε αυτό το blog post, θα εξετάσουμε το Μητροπολιτικο Κολλεγιο αναγνωριση και θα παρουσιάσουμε ορισμένες κριτικές για το κολλέγιο, τα πτυχία του και τις εγκαταστάσεις του. Επίσης θα δούμε τιμές και δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά, το κόστος για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά, πότε ξεκινούν τα μαθήματα και τι ειδικότητες μπορείς να επιλέξεις, ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει! Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα από τα προηγμένα κολλέγια που προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση σε μια ποικιλία πεδίων, από τις ανθρωπιστικές επιστήμες έως τις φυσικές επιστήμες και την επιχειρηματική διοίκηση. Με την αύξηση της συνείδησης για τη σημασία της εκπαίδευσης, πολλοί αναρωτιούνται για την αναγνώριση που απολαμβάνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - Τι ισχύει για τα πτυχία;

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αναγνωρίζονται τα πτυχία του. Για να μπορεί το πτυχίο σου να αναγνωριστεί στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να είναι τουλάχιστον τριετούς διάρκειας όταν πρόκειται για προπτυχιακό, τουλάχιστον μονοετούς διάρκειας για μεταπτυχιακό, ενώ όταν πρόκειται για διδακτορικό, πρέπει να είναι τουλάχιστον διετούς διάρκειας σπουδών. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, σχετικά με παλαιότερα δημοσιεύματα για απάτη από το Μητροπολητικό Κολλέγιο, πως το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανακοινώσει ότι τα πτυχία Νοσηλευτικής και Μαιευτικής που λαμβάνονται από το ίδρύμα δεν είναι ισότιμα με τα ελληνικά ή τα ευρωπαϊκά πτυχία.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΡΙΤΙΚΕΣ - Τι λένε οι απόφοιτοι;

Οι κριτικές για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι θετικές. Οι φοιτητές επαινούν την ακαδημαϊκή αριστεία του κολεγίου, το διεθνές φοιτητικό σώμα και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Τα προγράμματα σπουδών του κολεγίου είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγούν σε αναγνωρισμένα πτυχία από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς. Συνολικά, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα εξαιρετικό κολέγιο με πολλά να προσφέρει στους φοιτητές. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ - Πόσα θα χρειαστεί να πληρώσεις;

Επικοινωνήστε απευθείας με το γραφείο οικονομικής βοήθειας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για να λάβετε εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, τα δίδακτρα, το κόστος σπουδών αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης. Επίσης εκέι μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα πληρωμής διδάκτρων σε δόσεις που προσφέρει το Κολλέγιο. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαφέρουν ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξεις. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, να υπολογίζεις πως συνολικά οι τιμές ξεκινάνε από €5.000 για τα προπτυχιακά προγράμματα και τα δίδακτρα μπορεί να φτάσουν και τις €15.000 για εξειδικευμένα μεταπτυχιακά, ειδικά αυτά της οικονομικής κατεύθυνσης που συνήθως είναι και τα ακριβότερα.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΟΣΤΟΣ - Παραδείγματα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα σε διάφορους τομείς. Το κόστος αυτών των προγραμμάτων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη διάρκεια και το είδος του προγράμματος:

  • Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία: Κόστος €12.000 με €14.000. Το πρόγραμμα καλύπτει θέματα όπως η ψυχολογική θεωρία, η έρευνα, η αξιολόγηση, η παρέμβαση και η ηθική. Στόχος να προσφέρει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν ως ψυχολόγοι σε διάφορους τομείς. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται να διεξάγουν έρευνα για σχετικά ζητήματα στον τομέα της εξειδίκευσής τους και να βασίζουν την επαγγελματική πρακτική σε μια σταθερή εμπειρική βάση.
  • Μεταπτυχιακό στη Ναυτιλιακή Διοίκηση: Κόστος €10.000 με €12.000. Το μεταπτυιακό αυτό προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για μελέτη και κατανόηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των πολυπλοκότητων που τη χαρακτηρίζουν. Με την εστίασή του στη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων παγκοσμίως, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που καλύπτει τις πολλαπλές πτυχές του τομέα.

Υπάρχουν εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά στο Κολλέγιο;

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεν προσφέρει ακόμα μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως για φοιτητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κανονική βάση λόγω εργασιακών ή οικογενειακών υποχρεώσεων. Ωστόσο, τα περισσότερα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, επομένως αυτό βολεύει τους περισσότερους φοιτητές που μπορεί παράλληλα να εργάζονται ή να έχουν άλλες υποχρεώσεις τις πρωινές ώρες. Είναι αρκετά πιθανό, στο μέλλον, να υπάρξουν εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε με ανανέωση, σε αυτό το άρθρο.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ;

Τα μαθήματα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεκινούν σε διάφορες χρονικές περιόδους ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών και το εξάμηνο. Για τους πρωτοετείς φοιτητές, τα μαθήματα συνήθως ξεκινούν το φθινόπωρο, δηλαδή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές η χρονική περίοδος εξαρτάται από το πρόγραμμα σπουδών και το εξάμηνο εισαγωγής τους. Συνήθως υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσεις είτε τον Οκτώβριο είτε τον Ιανουάριο. Το πρόγραμμα σπουδών και το πρόγραμμα μαθημάτων καθορίζουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και πότε θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση. Οι φοιτητές μπορούν να βρουν αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο εισαγωγών για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικότητες - Τι επιλογές έχεις;

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών προσφέρει 12 Σχολές με πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων. Οι ειδικότητες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επιχειρηματική διοίκηση, την πληροφορική, τη μάρκετινγκ, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους. Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών, κάθε φοιτητής μπορεί να βρει τον τομέα που τον ενδιαφέρει και να ακολουθήσει την καριέρα του σε αυτόν τον τομέα.

Ιδιοκτήτης - Τελευταίες εξελίξεις

Τον Απρίλιο του 2023, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ Ακμή εξαγοράστηκαν από την BC Partners. Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και η BC Partners απέκτησε το 85%-90% του μεριδίου ιδιοκτησίας του Κολλεγίου. Η BC Partners είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια που έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια.
Ενδεικτικά, οι επενδύσεις της στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova. 

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις αιτήσεις σου ?

Εξασφάλισε την θέση σου σε κορυφαία πανεπιστήμια!
Η διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού και αιτήσεων στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στα πιο ανταγωνιστικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (Harvard, MIT, Cambridge, LSE, INSEAD κλπ.) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Σπουδών

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων Πανεπιστημίων και χώρας σπουδών

3. Προετοιμασία για το GMAT/GRE

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Personal Statement

6. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση και καθοδήγηση σχετικά με αναβολές, λίστες αναμονής μέχρι να γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό που επιθυμείς

Μην χάνεις άλλο χρόνο !
Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!