fbpx

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

crop faceless multiethnic interviewer and job seeker going through interview

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Εισαγωγή

Έχεις προγραμματισμένη συνέντευξη; Θέλεις να την περάσεις με επιτυχία; Είσαι στο σωστό μέρος! Η προετοιμασία για συνέντευξη μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά. Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια, μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσουμε 6 παραδειγματα απαντησεων σε συνεντευξη και θα μάθεις πώς το Success Story μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για τη συνέντευξή σου, είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Οδηγός

1. Κάνε καλή έρευνα πριν την συνέντευξη

Πριν ξεκινήσεις την συνέντευξη, κάνε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο ή την εταιρεία για την οποία έχεις κάνει αίτηση. Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς σε συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις προσεκτικά την περιγραφή του μεταπτυχιακού και να σημειώσεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που απαιτούνται ή να δεις τα απαραίτητα προσόντα που ζητάει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Ψυχομετρικα τεστ παραδειγματα

2. Τόνισε την προσωπικότητά σου

Η συνέντευξη είναι μια ευκαιρία να δείξεις την προσωπικότητά σου. Μοιράσου ένα σύντομο παράδειγμα ή μια προσωπική εμπειρία που δείχνει τα προσόντα και τον ενθουσιασμό σου για τον ρόλο ή την θέση που διεκδικείς. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά για να τονίσεις πώς οι δεξιότητες και οι εμπειρίες σου ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της θέσης.

3. Κάνε εξάσκηση τις απαντήσεις σου

Ετοίμασε τις απαντήσεις σου στις παρακάτω ερωτήσεις, αλλά καλό είναι να αποφύγεις να τις “παπαγαλίσεις” καθώς θα μετρήσει αρνητικά αν σε καταλάβουν. Αντίθετα, εστιάστε στο να μεταφέρεις τα βασικά σημεία που θες να τονίζεις για την προσωπικότητά σου με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

1. Γιατί να προσλάβουμε εσένα;

Σκέψου κάτι που σε διαφοροποιεί σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους στον κλάδο σου. Απέφυγε απαντήσεις που εστιάζουν στο “εσύ”, όπως «πάντα ήθελα να δουλέψω για την εταιρία X» ή «αυτή η θέση εργασίας θα με βοηθήσει να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου». Αντ’ αυτού, προσπάθησε να εστιάσεις στην αξία που θα προσδώσεις στη θέση εργασίας.

2. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία;

Η επιλογή συγκεκριμένων δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη θέση εργασίας είναι η πιο σωστή προσέγγιση. Η καλύτερη επιλογή σου είναι να είσαι ειλικρινής. Ορισμένα παραδείγματα γενικών δυνατών σημείων είναι: το να εργάζεσαι αποδοτικά κάτω από προθεσμίες, οι ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες, το ομαδικό πνεύμα και η συνέπεια.

3. Τι γνωρίζεις γι’ αυτήν την εταιρεία;

Πρέπει να φανεί ότι έχεις κάνει την έρευνά σου. Μπορείς να ελέγξεις την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στο Google. Το να αναφερθείς σε πρόσφατες ανακοινώσεις, όπως σε μια μεγάλη εταιρική εκδήλωση ή ένα πρόσφατο λανσάρισμα προϊόντος, μπορεί να σε κάνει να κερδίσεις την εκτίμηση του εν δυνάμει εργοδότη σου.

4. Πώς διαχειρίζεσαι μια διαφωνία με έναν συνάδελφο;

Μια κακή συμπεριφορά μπορεί να σε κάνει να φανείς ότι είσαι δύσκολος άνθρωπος και να κάνεις κακή εντύπωση. Υπάρχει ένας αποδεκτός τρόπος για να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση: την αντιμετωπίζεις εποικοδομητικά. Εάν μπορέσεις να σκεφτείς ένα παράδειγμα που κάποια στιγμή είχες δεχτεί κριτική και να την μετατρέψεις σε ευκαιρία ανάπτυξης, ακόμα καλύτερα.

5. Τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει σε αυτήν τη θέση εργασίας;

Με αυτήν την ερώτηση, ο εν δυνάμει εργοδότης σου προσπαθεί να εκτιμήσει α) τον ενθουσιασμό σου για τη θέση και β) αν διάβασες και κατανόησες την περιγραφή της θέσης εργασίας. Μια απάντηση που να αναδεικνύει ένα ρόλο ή μια αρμοδιότητα από την περιγραφή της θέσης εργασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσεις.

6. Για ποιο λόγο θέλεις να αποχωρήσεις από την τρέχουσα εργασία σου;

Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, καθώς υπάρχει μια πιθανότητα ο εν δυνάμει εργοδότης σου να επικοινωνήσει με τα διοικητικά στελέχη της προηγούμενης εργασίας σου. Απλά θυμήσου να ολοκληρώσεις την απάντησή σου με μια θετική σημείωση, εξηγώντας τι έχεις μάθει και με ποιον τρόπο προσπαθείς να βελτιωθείς.

4. Κάνε μια δωρεάν Αξιολόγηση του Βιογραφικού σου

Το Success Story προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο δωρεάν online εργαλείο αξιολόγησης προφίλ στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε τη δωρεάν πλατφόρμα μας εδώ για να κατανοήσεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους υποψήφιους και να γνωρίσεις τις πιθανότητες να γίνεις δεκτός στο πανεπιστήμιο ή την εταιρεία που θέλεις.

Επόμενα Βήματα:

Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την προετοιμασία για την συνέντευξη, μην διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.

Καλή τύχη!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Αναζήτηση θέσεων εργασίας

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!