fbpx

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ethnic businessman shaking hand of applicant in office

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Εισαγωγή

Μια συνοδευτική επιστολή, γνωστή και ως “Cover Letter” στα αγγλικά, αποτελεί σημαντικό μέρος της αίτησής σας για μια θέση εργασίας. Αποτελεί την ευκαιρία σας να παρουσιάσετε τον εαυτό σας, τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και εμπειρία, καθώς και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρεστε για τη θέση. Σκοπός της είναι να συνοδεύει το βιογραφικό σας σημείωμα και να σας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με πιο προσωπικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα κίνητρά σας για τη θέση και την καταλληλότητά σας για αυτήν.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρότυπο Συνοδευτικής Επιστολής για θέση εργασίας

Εδώ είναι μια προτεινόμενη δομή για τη συνοδευτική επιστολή σας:
1. Εισαγωγή:
Ξεκινήστε με μια σύντομη εισαγωγή που να παρουσιάζει τον εαυτό σας και τον λόγο για τον οποίο γράφετε την επιστολή. Αναφέρετε ποια είναι η θέση για την οποία ενδιαφέρεστε και πώς έμαθε γι’ αυτήν.
2. Παρουσίαση του εαυτού σας:
Στη συνέχεια, παρουσιάστε τον εαυτό σας με συντομία, αναφέροντας την επαγγελματική σας πείρα, τις δεξιότητές σας και τις επιτυχίες σας που ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της θέσης.
3. Ανάλυση των κύριων δεξιοτήτων και εμπειριών:
Αναλύστε πιο λεπτομερώς τις δεξιότητες και τις εμπειρίες που σας καθιστούν κατάλληλο υποψήφιο για τη θέση. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα παραδείγματα από την προηγούμενη εργασία σας ή από την εκπαίδευσή σας για να υποστηρίξετε τις ικανότητές σας.
4. Σύνδεση με τη θέση εργασίας:
Δείξτε πώς η εμπειρία και οι δεξιότητές σας ταιριάζουν με τις ανάγκες της θέσης. Αναφερθείτε στο πώς μπορείτε να συμβάλετε στην οργάνωση και να βοηθήσετε στην επίτευξη των στόχων της.
5. Κλείσιμο:
Κλείστε την επιστολή σας με μια ευχαριστία για τον χρόνο και την προσοχή που δόθηκε στην αίτησή σας. Εκφράστε τη διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση σε συνέντευξη.

Παράδειγμα μίας αίτησης για θέση Μάρκετινγκ

Αγαπητέ/ή [όνομα υπεύθυνου προσλήψεων],
Σας γράφω για να εκφράσω το έντονο ενδιαφέρον μου για τη θέση [όνομα θέσης] στην [όνομα εταιρείας].
Διαθέτω [αριθμός] χρόνια εμπειρίας στον τομέα του μάρκετινγκ, έχοντας εργαστεί σε διάφορες εταιρείες, όπως η [όνομα προηγούμενης εταιρείας] και η [όνομα προηγούμενης εταιρείας].
Στις προηγούμενες θέσεις μου, έχω αναλάβει ευθύνες για [αναφέρετε αρμοδιότητες και επιτεύγματα, όπως ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ, εκτέλεση καμπανιών, αύξηση πωλήσεων].
Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος/η με την [όνομα εταιρείας] λόγω [αναφέρετε λόγους ενδιαφέροντος, όπως η φήμη της εταιρείας, οι αξίες της, τα προϊόντα/υπηρεσίες της].
Πιστεύω ότι τα προσόντα και η εμπειρία μου ταιριάζουν ιδανικά με τις απαιτήσεις της θέσης και είμαι βέβαιος/η ότι μπορώ να συμβάλω σημαντικά στην ανάπτυξη και την επιτυχία της [όνομα εταιρείας].
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την προσοχή σας.
Με εκτίμηση,
[Το όνομά σας]

Επόμενα Βήματα

Ακολουθώντας αυτήν τη δομή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική συνοδευτική επιστολή που θα εντυπωσιάσει τους εργοδότες και θα αυξήσει τις πιθανότητες να προχωρήσετε στον επόμενο γύρο της διαδικασίας πρόσληψης. Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την σύνταξη της συνοδευτικής επιστολής, μην διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.
Καλή τύχη!

Χρειάζεσαι βοήθεια για να βρεις θέσεις εργασίας ? Δες τι περιλμβάνει η υποστήριξή μας:

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!