fbpx

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

a clipboard near pen and laptop on a marble surface

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ - Εισαγωγή

Όταν πρόκειται να γράψετε το βιογραφικό σας και να περιγράψετε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις ικανότητές σας, τις εμπειρίες σας και τις επιτυχίες σας. Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι σύντομο, σαφές και ευανάγνωστο, και να αντικατοπτρίζει τον εαυτό σας ως επαγγελματία με ικανότητες και εμπειρία που θα προσφέρουν αξία στον εργοδότη. Σε αυτό το σύντομο κείμενο, τι να γραψω στο βιογραφικο για τον εαυτο μου, έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάσετε συνοπτικά τα δυνατά σας σημεία, τα προσόντα σας και το πώς ταιριάζετε στην εκάστοτε θέση εργασίας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ - Επαγγελματικός Οδηγός

1. Κάνε καλή έρευνα πριν την συγγραφή του βιογραφικού

Πριν ξεκινήσεις να γράφεις το βιογραφικό σου (CV / Resume), κάνε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο ή την εταιρεία για την οποία κάνεις αίτηση. Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου σε συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις προσεκτικά την περιγραφή του μεταπτυχιακού και να σημειώσεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που απαιτούνται ή να δεις τα απαραίτητα προσόντα που ζητάει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο ρόλο.

2. Χρησιμοποίησε μια δοκιμασμένη φόρμα βιογραφικού

Το προτεινόμενο βιογραφικό σημείωμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι ένα σχολαστικά σχεδιασμένο έγγραφο που σε καθοδηγεί στη διαδικασία δημιουργίας ενός αποτελεσματικού βιογραφικού βήμα προς βήμα. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για φοιτητές και πτυχιούχους, αλλά μπορεί να είναι πολύτιμο και για τους επαγγελματίες σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους. Αυτό το έντυπο συμπυκνώνει την αφοσίωση του Cambridge να εξοπλίζει τους μαθητές του με όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία στον επαγγελματικό κόσμο. Για να κατεβάσεις την φόρμα από την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου του Cambridge, πάτησε εδώ

3. Ενότητες και Καθοδήγηση

Η Έτοιμη Φόρμα Βιογραφικού χωρίζεται σε διάφορες ενότητες, καθεμία από τις οποίες εστιάζει σε μια βασική πτυχή της σύνταξης βιογραφικού. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις ενότητες και τις οδηγίες που παρέχουν:

A. Προσωπικές Πληροφορίες
Αυτή η ενότητα σε καθοδηγεί για το πώς να παρουσιάσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Τονίζει τη σημασία της κατάλληλης διεύθυνσης email και περιλαμβάνει μια μορφή για την καταχώριση του αριθμού τηλεφώνου σου.


B. Εκπαίδευση
Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείς καθοδήγηση σχετικά με το πώς να καταγράψεις αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό σου υπόβαθρο. Σε συμβουλεύει να συμπεριλάβετε σχετικές λεπτομέρειες όπως το πτυχίο, την ειδικότητά σου, το ίδρυμα και την ημερομηνία αποφοίτησης.


Γ. Επαγγελματική Εμπειρία
Το Cambridge τονίζει τη σημασία της παρουσίασης της επαγγελματικής σου εμπειρίας με σαφήνεια και περιεκτικότητα. Η φόρμα σε καθοδηγεί στη δομή των περιγραφών των εργασιών, στην επισήμανση των επιτευγμάτων και στη χρήση ρημάτων δράσης για να δημιουργήσεις αντίκτυπο.


Δ. Βραβεία και επιτεύγματα
Αυτή η ενότητα παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο καταχώρησης τυχόν βραβείων, διακρίσεων ή επιτευγμάτων που έχεις επιτύχει. Τονίζει τη σημασία της ποσοτικοποίησης των επιτευγμάτων σου όποτε είναι δυνατόν.


Ε. Πρόσθετες Ενότητες
Το Cambridge αναγνωρίζει ότι κάθε βιογραφικό μπορεί να απαιτεί μοναδικές ενότητες. Η φόρμα προτείνει προαιρετικές ενότητες, όπως πιστοποιήσεις, γλώσσες, δημοσιεύσεις και εθελοντική εργασία, προσφέροντας καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής συμπερίληψής τους.

4. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις το βιογραφικό σου, φροντίστε να το διορθώσεις προσεκτικά. Πρόσεχε τα ορθογραφικά και τα γραμματικά λάθη και βεβαιώσου ότι το βιογραφικό σου δεν περιέχει λάθη μορφοποίησης. Είναι επίσης καλή ιδέα να ζητήσεις καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να κοιτάξει για τυχόν σφάλματα και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

5. Δωρεάν Αξιολόγηση του Βιογραφικού σου

Το Success Story προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο δωρεάν online εργαλείο αξιολόγησης προφίλ στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε τη δωρεάν πλατφόρμα μας εδώ για να κατανοήσεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους υποψήφιους και να γνωρίσεις τις πιθανότητες να γίνεις δεκτός στο πανεπιστήμιο ή την εταιρεία που θέλεις.

Επόμενα Βήματα:

Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, μην διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.

Καλή τύχη!

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!