fbpx

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ – Επαγγελματικός Οδηγός

woman in black long sleeve shirt sitting having interview

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ - Εισαγωγή

Ενδιαφέρεσαι να γράψεις το βιογραφικό σου αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Είσαι στο σωστό άρθρο! Η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (CV) είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξασφάλιση της θέσης εργασίας ή του μεταπτυχιακού / διδακτορικού που σε ενδιαφέρει. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει ουσιαστικά να παρουσιάζει τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα προσόντα σου σε πιθανούς εργοδότες. Είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που τους αφήνεις, επομένως είναι απαραίτητο να ξεχωρίσει. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα βασικά βήματα για τη συνταξη βιογραφικου σημειωματοσ, με αναλυτικά παραδείγματα για το ποιες ενότητες πρέπει να έχεις στο βιογραφικό σου αλλά και τι να γράψεις στην κάθε ενότητα.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ - Επαγγελματικός Οδηγός

1. Σωστό Βιογραφικό Παράδειγμα: τι να προσέξεις

Ένα σωστό βιογραφικό είναι κρίσιμο για την επιτυχία στην αναζήτηση εργασίας. Πρέπει να έχει σαφή και εύκολη στην ανάγνωση διάταξη, με ενημερωμένα προσωπικά στοιχεία και επιτυχίες στην εκπαίδευση και εργασία. Αναλύοντας τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας και τις επιτεύξεις σας, δείχνετε τις ικανότητές σας. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρετε τις δεξιότητές σας και να προσελκύσετε το ενδιαφέρον με μια επαγγελματική φωτογραφία. Η ορθογραφία και η σύνταξη πρέπει να είναι αψεγάδιαστες, ενώ μια κεντρική ιδέα ή μήνυμα μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία της προσωπικότητάς σας. Με το σωστό βιογραφικό, έχετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε και να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην αναζήτηση εργασίας.

2. Αποφάσισε σε ποιον απευθύνεται το βιογραφικό σου

Το βιογραφικο σημειωμα θα πρέπει να αποδεικνύει ότι έχεις τις απαραίτητες δεξιότητες για τη θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Επομένως, πρέπει να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου στη συγκεκριμένη θέση εργασίας για την οποία έκανες αίτηση. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να επισημάνεις τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με τη δουλειά.

3. Εφάρμοσε την παρακάτω δομή

Η προτεινόμενη γλώσσα για την συνταξη βιογραφικου σημειωματοσ είναι τα Αγγλικά, ενώ η δημιουργία βιογραφικού στα Ελληνικά προτείνεται μόνο αν το ζητά η αίτηση. Επιπλέον, το βιογραφικό σου πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστεί. Ακολουθεί ένα βιογραφικό παράδειγμα για το τι θα μπορούσες να γράψεις στην κάθε ενότητα:

Personal Details

Ξεκίνησε με το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σου. Θα μπορούσες επίσης να συμπεριλάβεις μία σύντομη περίληψη του προφίλ σου, μια προσωπική δήλωση που να συνοψίζει τους στόχους και τα επιτεύγματά σου.

Education

Παρουσίασε τα ακαδημαϊκά σου προσόντα με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα. Γράψε το όνομα του πανεπιστημίου, το πτυχίο και τις ημερομηνίες παρακολούθησης. Εάν έχεις ολοκληρώσει μαθήματα ή διπλωματική που να σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία κάνεις αίτηση, μπορείς να τα γράψεις.

Work Experience

Κάνε καταγραφή της εργασιακής σου εμπειρία με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη εργασία. Ξανά, γράψε το όνομα της εταιρείας, τον τίτλο της θέσης, τις ημερομηνίες απασχόλησης και μια σύντομη περιγραφή των ευθυνών σου σε κάθε ρόλο. Χρησιμοποίησε κουκκίδες (bullets) για πιο εύκολη ανάγνωση.

Volunteering Experience

Εάν έχεις κάποια εμπειρία εθελοντισμού, ανέφερέ την σε αυτήν την ενότητα. Η εμπειρία του εθελοντισμού είναι πολύτιμη, μπορείς να επιδείξεις σημαντικές δεξιότητες και παρουσιάζεις στους πιθανούς σου εργοδότες ότι έχεις προσφέρει στην κοινότητά σου.

Skills & Achievements

Γράψε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου, τόσο τις τεχνικές όσο και τα soft skills, που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία κάνεις αίτηση. Επισήμανε τυχόν επιτεύγματα ή βραβεία που έχεις λάβει, όπως ακαδημαϊκά βραβεία, πιστοποιήσεις κλπ.

4. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις το βιογραφικό σου, φροντίστε να το διορθώσεις προσεκτικά. Πρόσεχε τα ορθογραφικά και τα γραμματικά λάθη και βεβαιώσου ότι το βιογραφικό σου δεν περιέχει λάθη μορφοποίησης. Είναι επίσης καλή ιδέα να ζητήσεις καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να κοιτάξει για τυχόν σφάλματα και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

5. Επόμενα Βήματα:

Εάν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες και χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, μην διστάσεις να κλείσεις ένα δωρεάν online ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας του Success Story.

Καλή τύχη!

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ - Αναζήτηση θέσεων εργασίας

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!