fbpx

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΟΔΗΓΙΕΣ

woman holding a clipboard with resume

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - Εισαγωγή

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βασικά κριτήρια για να κρίνουμε το καλυτερο βιογραφικο σημειωμα. Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος αποτελεί απαραίτητο βήμα για την εξασφάλιση της επιθυμητής θέσης εργασίας. Πέρα από το περιεχόμενο, το οποίο οφείλει να αναδεικνύει τα προσόντα και την εμπειρία σας, η δομή, η μορφή και η παρουσίαση του ΒΣ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που θα αφήσετε στον υποψήφιο εργοδότη.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Σχετικότητα

  • Εστίαση στα σχετικά προσόντα: Το βιογραφικό σας οφείλει να εστιάζει στα προσόντα, τις δεξιότητες και την εμπειρία που σχετίζονται άμεσα με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση.
  • Προσαρμογή στην εκάστοτε θέση: Αποφύγετε ένα τυποποιημένο βιογραφικό και φροντίστε να προσαρμόζετε το περιεχόμενο ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης.
  • Χρήση λέξεων-κλειδιών: Ενσωματώστε στο βιογραφικό σας λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της θέσης εργασίας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να εντοπιστεί από συστήματα ATS (Applicant Tracking Systems).

2. Δομή και Περιεχόμενο

  • Καθαρή δομή: Οργανώστε το βιογραφικό σας σε σαφείς ενότητες με τίτλους, όπως “Στοιχεία Επικοινωνίας”, “Εκπαίδευση”, “Επαγγελματική Εμπειρία”, “Δεξιότητες” και “Ενδιαφέροντα”.
  • Συνοπτικότητα: Ιδανικά, το βιογραφικό σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2 σελίδες. Εστιάστε στα πιο σημαντικά στοιχεία και αποφύγετε περιττές λεπτομέρειες.
  • Αντίστροφη χρονολογική σειρά: Παρουσιάστε την επαγγελματική σας εμπειρία με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη θέση εργασίας.
  • Ποσοτικοποίηση: Όπου είναι δυνατόν, ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας με αριθμούς, ποσοστά ή άλλα μετρήσιμα στοιχεία, προσδίδοντας αξιοπιστία στο βιογραφικό σας.

3. Παρουσίαση

  • Ευανάγνωστο: Χρησιμοποιήστε μια εύχρηστη γραμματοσειρά σε μέγεθος 11 ή 12 σημείων, με αρκετό λευκό χώρο για ευρυχωρία και ευκολία στην ανάγνωση.
  • Επαγγελματικό template: Επιλέξτε ένα επαγγελματικό template που ταιριάζει με το στυλ σας.

4. Ζήτα καθοδήγηση από έναν Ειδικό

Πριν υποβάλεις το βιογραφικό σου, φροντίστε να το διορθώσεις προσεκτικά. Πρόσεχε τα ορθογραφικά και τα γραμματικά λάθη και βεβαιώσου ότι το βιογραφικό σου δεν περιέχει λάθη μορφοποίησης. Είναι επίσης καλή ιδέα να ζητήσεις καθοδήγηση από το γραφείο σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου ή από έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Ένας ειδικός μπορεί να σου παρέχει πολύτιμη βοήθεια, να κοιτάξει για τυχόν σφάλματα και να σου προσφέρει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη συνολική υποψηφιότητά σου.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Εξασφάλισε μια θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες !
Η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δύσκολη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να εισαχθείς στις κορυφαίες εταιρείες (ελεγκτικές, audit, consulting, finance, strategy, technology, engineering, marketing, psychology, HR κλπ.), στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Η υποστήριξή μας περιλαμβάνει:

1. Συνεχείς συναντήσεις μέσω Zoom και Google Meet, με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2. Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επιλογή των κατάλληλων εταιρειών

3. Δημιουργία Βιογραφικού

4. Συγγραφή Συνοδευτικής Επιστολής / Cover Letter

5. Προετοιμασία για συνέντευξη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

6. Υλικό και ασκήσεις προετοιμασίας για τα tests / assessment centers / case studies

7. Πλήρης υποστήριξη για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων στις εταιρείες

8. Υποστήριξη μετά την αίτηση μέχρι να γίνεις δεκτός στη θέση εργασίας που επιθυμείς

Εταιρείες που στοχεύουμε:

Οι Υπηρεσίες μας:

GMAT Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GMAT score.

GRE Προετοιμασία

Ιδιαίτερα μαθήματα, 100% online (εξ αποστάσεως) μέσω Zoom & Google Meet για να πετύχεις ένα κορυφαίο GRE score.

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων (CV, Personal Statement κλπ.) για να γίνεις δεκτός σε κορυφαία Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά / MBA

Εύρεση Εργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός και καθοδήγηση (συνεντεύξεις, tests, κλπ.) ώστε να εξασφαλίσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε Ελλάδα ή Εξωτερικό

Μην χάνεις άλλο χρόνο !

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κανόνισε ένα δωρεάν ραντεβού τώρα!